Sointukylpy

Sointukypy on ryhmässä tehtävä äänimaljarentoutus/meditaatio. Se voidaan toteuttaa lähes missä vain; kotona, työpaikalla tai ulkona. Syvimmän rentoutumisen tilan saavuttaa, jos sointukylvyn aikana pääsee pitkäkseen, mutta äänet hoitavat ihanasti myös istuvia vastaanottajia. Tiibetiläisten äänimaljoen lisäksi käytän sointukylvyissä vaihtelevasti myös koshi-kelloja, erilaisia rumpuja ja muita soittimia. 

Äänimaljojen syvärentouttava vaikutus perustuu resonanssiin... 

Kehossa on vettä jopa 75%. Äänimaljojen aikaansaama värinä etenee kehon nesteessä ja resonoi jokaisessa sopukassa, saaden kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään harmonisesti. Näin ollen maljojen lempeä ja syvä sointi yltää kehossa sinne, minne esimerkiksi hierojan sormet eivät yllä, syvälle kudoksiin ja solutasolle.  

...ja ääniaaltoihin 

Kun olemme kiireisiä ja stressaantuneita aivoissamme sykkii "korkealta ja kovaa". Sointukylpy laskee aivoaaltojen värähtelytaajuutta saatellen meidät lähelle unen rentouttavaa ja virkistävää tilaa. Jo 45 minuutin sointukylpy voi vastata kolmen tunnin unta. Sointukylvyn jälkeen olo on levännyt ja levollinen. Joskus ei ole ihan varma, onko nukahtanut vai ei. Nukahtaakin saa. Äänet löytävät perille silti.

Linkkejä liittyen äänimaljoihin

Kandidaatin tutkielma/JYU avoin

Äänimaljat kumppaneina/ÅboAkademi