Arvot

Jee! by Merja toimintaa ohjaavat arvot väkivallattomuus, tasapaino ja ilo näkyvät kaikessa tekemisessä.

VÄKIVALLATTOMUUS

Väkivallattomuus on vahva ilmaus. Minun ajatusmaailmaani ja toimintaani se tulee joogan moraalisäännöistä (ahimsa). Se tarkoittaa, että vältetään aiheuttamasta vahinkoa paitsi muille, yhtälailla myös itselle. 

Käytännössä tämä ilmenee niin, että esim. treenatessa kunnioitamme omia rajojamme. Tai että emme vaadi kehoamme jaksamaan päivästä toiseen ravintoköyhällä ja huonosti sulavalla ruualla. Ja kun olemme ryhmässä, jokaisella on oikeus tulla kohdatuksi sellaisena kuin on.

TASAPAINO

Tasapaino kuvaa lujuuden ja lempeyden välistä suhdetta (vrt. kiinalaisen filosofian yin ja yang). Jotta elämään löytyy harmonia, tarvitaan sopivasti molempia.

Käytännön esimerkkinä lujuutta tarvitaan esimerkiksi hetkiin, jolloin kampeamme itsemme liikkelle, kun keho sitä kaipaa, vaikka mieli halajaisi laiskottelua. Vastavuoroisesti kovan treenin voi tarvittaessa vaihtaa leppoisaan metsäkävelyyn. Tasapaino tuo ymmärrystä siihen, ettei ihmiskeho tai -mieli ole kone, vaan elävä ja reagoiva organismi.

ILO

Ilo on onnea, tyytyväisyyttä, riemua ja kiitollisuutta. Ilo tukee henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Eikö olekin ilo elää ajassa ja paikassa, missä on mahdollisuus tehdä asioita terveemmän ja virkeämmän huomisen eteen? 

Ilon vaalimisessa pienetkin asiat ovat suuria. Jos joskus tuntuu, että ilo on hukassa, niin muistutan, että niin kauan, kun henki pihisee, ei ole liian myöhäistä muuttaa suuntaa, suhtautumista tai toimintatapoja. Tarvittaessa autan sinua. Valitaan ilo.